AKCIJA LULA

Graničari zaplijenili 210 kilograma duhana

Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 6.300 KM, privremeno je oduzet

Oduzeti duhan. Granična policija BiH

Avaz.ba

10.6.2020

U okviru operativne akcije „Lula“, pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin zaplijenili su 210 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Renaulta, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bosanske Krupe. Vozilom je upravljao S.L. (43), državljanin Bosne i Hercegovine, koji je, prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, uhapšen.

O događaju je obaviješten i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 6.300 KM, privremeno je oduzet, kao i drugi dokazni materijali. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv S.L. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.



Oduzeti duhan. Granična policija BiH

Službenici JGP Bosanska Gradiška danas su prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina uhapsili T.A. (39). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Kakanj raspisala potragu zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave.  

Dan ranije, službenici ove jedinice su uhapsili E.B. (57) jer je ustanovljeno da ga potražuju Osnovni sud u Novom Gradu i Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnih djela „teška krađa“. Državljanin BiH kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bosanska Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Orašje, jučer su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, uhapsili H.A. (24). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.