AKCIJA "ADA"

Ovo je serijski lopov uhvaćen u Banjoj Luci

Goran Milanović je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu i postupak protiv njega će ići u redovnu proceduru.

Goran Milanović: Pušten na slobodu. MUP RS

Piše: O. Ma./Avaz.ba

10.6.2020

 

Goran Milanović (28) iz Banjе Luke uhapšen je u policijskoj akciji "Ada" zbog sumnje da je izvršio više provala u Banjoj Luci, Laktašima i Čelincu, ostvarivši korist od oko 40.000 KM.

U PU Banja Luka navode da se Milanoviću na teret stavlja da je od početka 2020. počinio sedam teških krađa u benzinskim pumpama i marketima iz kojih je krao novac, cigarete i alkoholna pića.

- Pretresen je stan i druge prostorije koje je koristio i tom prilikom pronađen je i oduzet specijalizovani alat koji se koristi za provale, fantomka, rukavice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.


Milanović: Osumnjičen za više krađa. MUP RS

Milanović je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu i postupak protiv njega će ići u redovnu proceduru. Kako saznajemo tokom saslušanja je negirao krivicu i tvrdio da nema ništa s provalama koje mu se stavljaju na teret.

Milanović je policiji poznat od ranije. Učestvovao je u pucnjavi ispred kafe bara "K4" u Banjaluci februara 2015. godine kada je u butinu ranjen radnik obezbeđenja Mile Plejić (37). Nakon toga je godinu i po dana bio u bjekstvu, da bi se na kraju sam predao.



U međuvremenu je osumnjičen za provalu na benzinsku pumpu u Kosjerovu kod Laktaša. Tokom potrage policija je imala informaciju da se skriva u jednom stanu u Laktašima, ali umesto Milanovića u stanu je pronađeno 850 grama marihuane

 

Privođen zbog ubistva Krunića


Goran Milanović je u aprilu prošle godine privođen u okviru istrage ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Nakon saslušanja je pušten i protiv njega nikada nije podignuta optužnica. Blizak je sa Benedijem Đukanovićem, koji je optužen za taj zločin, a zajedno su ”obrađivani” 2017. godine u sklopu akcije ”Avatar” u kojoj je zaplenjeno 3,3 kilograma droge, te rasvetljena krađa automobila ”dačija daster”.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.