SARAJEVO

Pljačkaši zlatare: Pritvor za Jasmina Bešu i Armina Husića, potjernica za Harisom Zukom

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora dvojici pljačkaša zlatare “Dar” na Baščaršiji

Bešo privođen prije četiri godine zbog pljački. Avaz

Piše: B. Cerić/Avaz.ba

11.6.2020

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora dvojici pljačkaša zlatare “Dar” na Baščaršiji.

Prijetili pištoljima


- Osumnjičeni su ispitani u Tužilaštvu i upućen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Također je zatraženo raspisivanje potjernice za trećim osumnjičenim Z. H. - kazao nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Armin Husić (22) i Jasmin Bešo (26), koji je dobro poznat policiji po razbojništvima.


Zlatara koja je opljačkana na Baščaršiji. Avaz

U bijegu je, također, poznati kriminalac Haris Zuko (30), za kojeg se, također, sumnja da je učestvovao u pljački zlatare.

Pljačka se dogodila u nedjelju, 7. juna, kada su maskirane osobe, usred bijela dana, upale u zlataru “Dar” te, prijeteći pištoljima, otele određenu količinu zlatnog nakita. Pljačkaši su pobjegli na motociklu.


Privođenje Beše 2016. godine. Avaz

Ranije privođen


Jasmin Bešo privođen je i 2016. godine zajedno s još dvojicom zbog pljačke prodavnice u Svrakama kod Vogošće, odakle su odnijeli veću količinu cigareta.

Njih je policija sustigla na Butmirskoj cesti. Bešo i ostali zapucali su na policiju. Štiteći svoje živote, policajci su uzvratili paljbu i tom prilikom je ubijen četvrti član bande Nedim Delić


Jasmin Bešo i Haris Zuko privođeni su i kao članovi duhanske bande koju je predvodio Sabrija Avdagić iz Sarajeva. Zuko je bio i član pljačkaške bande Rahmana Begluka koja je hapšena u akciji “Orka.” Oni su krali automobile, pljačkali banke i tržne centre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.