SARAJEVO Pali poznati kriminalci

Pljačkaši zlatare: Pritvor za Jasmina Bešu i Armina Husića, potjernica za Harisom Zukom

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora dvojici pljačkaša zlatare “Dar” na Baščaršiji

B. Cerić/Avaz.ba
11.06.2020 10:54

Bešo privođen prije četiri godine zbog pljački

Foto: Avaz

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora dvojici pljačkaša zlatare “Dar” na Baščaršiji.

Prijetili pištoljima

- Osumnjičeni su ispitani u Tužilaštvu i upućen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Također je zatraženo raspisivanje potjernice za trećim osumnjičenim Z. H. - kazao nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Armin Husić (22) i Jasmin Bešo (26), koji je dobro poznat policiji po razbojništvima.

  • Zlatara koja je opljačkana na Baščaršiji
    Zlatara koja je opljačkana na Baščaršiji Foto: Avaz

U bijegu je, također, poznati kriminalac Haris Zuko (30), za kojeg se, također, sumnja da je učestvovao u pljački zlatare.

Pljačka se dogodila u nedjelju, 7. juna, kada su maskirane osobe, usred bijela dana, upale u zlataru “Dar” te, prijeteći pištoljima, otele određenu količinu zlatnog nakita. Pljačkaši su pobjegli na motociklu.

  • Privođenje Beše 2016. godine
    Privođenje Beše 2016. godine Foto: Avaz

Ranije privođen

Jasmin Bešo privođen je i 2016. godine zajedno s još dvojicom zbog pljačke prodavnice u Svrakama kod Vogošće, odakle su odnijeli veću količinu cigareta.

Njih je policija sustigla na Butmirskoj cesti. Bešo i ostali zapucali su na policiju. Štiteći svoje živote, policajci su uzvratili paljbu i tom prilikom je ubijen četvrti član bande Nedim Delić

Jasmin Bešo i Haris Zuko privođeni su i kao članovi duhanske bande koju je predvodio Sabrija Avdagić iz Sarajeva. Zuko je bio i član pljačkaške bande Rahmana Begluka koja je hapšena u akciji “Orka.” Oni su krali automobile, pljačkali banke i tržne centre.

Komentari

NA VRH