TUZLA Istraga traje, optužnice ni na vidiku

Amar Mustedanagić, koji je automobilom usmrtio Ismara Subašića, dobiva posao na UKC-u?

Na društvenim mrežama objavljeni su rezultati konkursa provedenog na UKC Tuzla, a javnost je ogorčena i zgrožena činjenicom da je Mustedanagić ušao u uži krug kandidata za dobivanje posla u kliničkom centru

E. Sk. /Avaz.ba

Mustedanagić udario mladića vozilom

Foto: Facebook


Na listi uspješnih kandidata koju je na svom veb sajtu objavio Univerzitetski-klinički centar u Tuzli za prijem na radno mjesto medicinska sestra – tehničar na broj šest se nalazi ime i prezime Amara Mustedanagića.

Njegovo ime i prezime u žižu javnost je dospjelo u decembru prošle godine kada je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći na cesti pored Mercator centra u Tuzli smrtno stradao mladić Ismar Subašić (22).

Za volanom automobila Golf bio je Mustedanagić, koji nakon udaranja Subašića nije zaustavio vozilo nego je produžio u smjeru SKPC Mejdan.

Subašić je podlegao od zadobivenih povreda, a Mustedanagić je uhapšen u jutarnjim satima. Proveo je mjesec u pritvoru, a potom je pušten na slobodu.

 
  • Na konkrsu završio na šestom mjestu

    Na konkrsu završio na šestom mjestu

    Foto: UKC Tuzla


Saznajemo kako Kantonalno tužilaštvo TK još uvijek provodi istragu, a da nije podignuta optužnica protiv Mustedanagića koji je ranije, podsjećanja radi, zbog pokušaja ubistva bio iza rešetaka u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla.

U međuvremenu je UKC Tuzla raspisao konkurs za prijem medicinskih sestara – tehničara, a Mustedanagić se prijavio i poslije izvršenog bodovanja i usmenog ispita završio na šestom mjestu sa 38,81 bodova.

U dokumentaciji nije bilo potrebno dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju tako da se Mustedanagić mogao prijaviti na konkurs.

  • UKC Tuzla

    UKC Tuzla

    Foto: Arhiva


Također protiv njega još nije podignuta optužnica zbog saobraćajne nesreće s smrtnim ishodom i bijega sa mjesta nesreće.

Na društvenim mrežama objavljeni su rezultati konkursa provedenog na UKC Tuzla, a javnost je ogorčena i zgrožena činjenicom da je Mustedanagić ušao u uži krug kandidata za dobivanje posla u kliničkom centru.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na