SARAJEVO

Počelo suđenje Denisu Sadikoviću: Odbrana osporila optužbe za silovanje

Javnost isključena iz cijelog postupka

Denis Sadiković i advokat Senad Kreho. Agencije

Piše: B. C./Avaz.ba

11.6.2020

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima optužbe i odbrane, danas je na Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Denisu Sadikoviću, optuženom za silovanje svoje djevojke M. Š. u stanu na Alipašinom Polju.

Sadikovićev branilac, advokat Senad Kreho u uvodnoj riječi je u potpunosti osporio navode iz optužnice te kazao da će odbrana dokazati da nije bilo silovanja. Kreho je napomenuo da je oštećena u vezi sa Sadikovićem bila osam mjeseci te da je Denis zbog nje ostavio svoju suprugu Ajlu.

- Odbrana će dokazati da u njihovom odnosu nije bilo sile ni pritisaka - kazao je Kreho.

Iako je odbrana tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost samo u dijelu kada bude ispitivana M. Š., Sudsko vijeće je odlučilo da postupak do kraja bude zatvoren za javnost.


Sadiković u pritvoru od 9. februara. Facebook

Denis Sadiković je uhapšen 9. januara, otkad se nalazi u pritvoru.

On je ranije negirao krivicu za silovanje, kao i da je M. Š. onemogućio da napusti stan, zbog čega se optužnicom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo tereti i za krivično djelo protupravno lišenje slobode.

Optuženi je u istrazi tvrdio da je pristanak na seksualni odnos bio obostran.



Negirao je i da je djevojku držao tri dana zaključanu u stanu, tvrdeći da je ključ sve vrijeme bio u vratima te da je, na kraju, ona sama i napustila stan.

Priznao je da su se posvađali te da ju je on tom prilikom udario po licu i bacio o zid, ali i da je ona njega gađala telefonom.

Ljekari su konstatirali da je djevojka zadobila lakše povrede na glavi, lijevoj strani lica, oka, ramena i nadlaktice.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.