ODŽAK Intervencija policije

Ima fobiju od zatvaranja: Pritvorenika zbog gušenja za sat dva puta vozili u Hitnu pomoć

Nekoliko minuta nakon pritvaranja muškarac doživio gušenje u prsima i otežano disanje

N. Tr / Avaz.ba

Policajci muškarcu spasili život

Foto: Ilustracija


 

Pritvaranje 50-godišnjeg muškarca iz Odžaka moglo je kobno završiti da nije bilo prisebnosti policajaca koji su ga u samo sat dva puta vozili u Službu hitne pomoći i tako mu spasili život.

- Muškarac je uhapšen jučer oko ponoći  zbog remećenja javnog reda i mira u kafiću "Hype" u Odžaku. Nekoliko minuta nakon pritvaranja doživio je gušenje u prsima i otežano disanje. Odmah je prevezen u Dom zdravlja gdje mu dežurni ljekar nije dao nikakvu terapiju tako da je vraćen nazad u prostoriju za zadržavanje osoba lišenih slobode. Samo sat vremena kasnije njegovi simptomi su postali znatno ozbiljniji i ponovo je odvezen na hitnu službu. Prilikom druge intervencije dobio je infuzijsku otopinu, a naknadnim uvidom u njegov zdravstveni karton ljekar je utvrdio da je riječ o osobi koja boluje od šizofrenije te da ima fobiju od zatvorenog prostora koja zahtjeva liječenje - kažu iz policije.

  • Policajci muškarcu spasili život

    Policajci muškarcu spasili život

    Foto: Ilustracija


Muškarcu je uručen prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne zbog remećenja javnog reda i mira. U policiji kažu da je prilikom hapšenja pružao otpor zbog čega su ga fizički savladali i vezali.

Više o temi Odžak

ODŽAK
Krali struju iz kuće pokojnika
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na