HRVATSKA

Legendarni golgeter s krampom napao tri žene i dijete zbog parkinga na moru

Jedna žena kaže kako ju je Skoblar uhvatio za vrat i povrijedio joj nogu

Skoblar: Navodno vikao na žene. 24sata.hr

Avaz.ba

15.6.2020

Legendarni hrvatski fudbaler Josip Skoblar napao je tri žene i dijete u subotu ujutro na putu u Privlaci kod Zadra. 

Tri žene i dijete u subotu ujutro otišli su iz Zagreba na more u Privlaku, a automobil su parkirali na kraju slijepe ulice zbog čega ih je, kako navodi 24sata.hr, napao nekadašnji proslavljeni golgeter. 

Osvajač Zlatne kopačke i jedan od najboljih napadača s prostora bivše Jugoslavije svih vremena, bivši napadač OFK Beograda i Olimpik Marseja, navodno je vikao na žene, psovao i vrijeđao, a mahao je krampom koju je u tom trenutku držao u ruci.

Jedna žena kaže kako ju je Skoblar uhvatio za vrat i povrijedio joj nogu, dok je druga koja je bila u društvu s njom osoba s invaliditetom i onkološki pacijent. 

Napadnute žene prijavile su Skoblara policiji. 24sata.hr

Kad sam izašla, on je kod svog auta već bio s krampom. Uspjela sam samo da zgrabim mobilni telefon i upalim snimanje. Sad je on nama zakrčio put i nismo mogle nazad. Stajao je s tom krampom i ja preko njega nisam mogla. U jednom momentu me uhvatio za vrat i počeo da me guši. Bila sam u tolikom šoku da se sad tačno ni ne sjećam što je dalje bilo. Moje dijete me gleda, razumijete li", rekla je jedna od napadnutih žena za 24sata.hr. 

Skoblar je kasnije odustao od sukoba i ušao je automobilom u dvorište svoje kuće. Napadnute žene prijavile su Skoblara policiji, a protiv njega će biti podnijeta krivična prijava, navode mediji u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.