BIJELJINA

Epilog akcije "Kristal": Uhapšeno 12 dilera kokaina, oduzeli novac i oružje

Izvršeni su pretresi na 10 lokacija, koje su osumnjičeni koristili

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

15.6.2020

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u nastavku akcije "Kristal" uhapsila je 12 osoba za koje se sumnja da su se duži vremenski period bavili preprodajom droge, saopštio je MUP RS. 

Akcija je sprovedena jutros na području Bijeljine i izvršeni su pretresi na 10 lokacija, koje su osumnjičeni koristili.

Osobe koje su danas uhapšene su Mladen Todorović, Vukašin Burić, Nikola Simić, Petar Vasić, Predrag Savić, Mile Petrović, Maksim Maksimović, Nenad Arapović, Radoslav Simić, Nebojša Nogić, svi iz Bijeljine, te Savo Simić i Jovan Lakić iz Ugljevika.

- U pretresima policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama kokaina, pištolj, oko 10.000 KM u kešu, više mobilnih telefona i sim kartica i druge predmete. Uhapšena lica sprovedena su na dalju kriminalističku obradu - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da se sve aktivnosti u okviru akcije "Kristal" sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.


Privođenje osumnjičenih. Avaz

Prvi dio akcije sproveden je 27. maja kada je policija napravila raciju na žurci koja je bila organizovana u iznajmljenoj vikendici u selu Suvo Polje kod Bijeljini. 

Tada je privedeno 35 osoba, a među njima i starleta Tijana Maksimović, alijas Tijana Ajfon koja se nalazi u pritvoru, te Zlatan Ćuk za kojeg se vjeruje da je blizak "Škaljarskom klanu". Na kriminalističkoj obradi zadržano je ukupno 16 osoba, dok su ostali saslušani u svojstvu svjedoka.

Tijana Ajfon se na teret stavlja da je u Srbiji vrbovala nekoliko djevojaka za prostituciju, a potom su zajedno čamcem preko Drine ilegalno prevezene u BiH. Na drugoj strani obale čekala su ih vozila koja su ih prebacila u vikendici gdje su i zatečene tokom racije. 

U pretresu vikendice tada je otkriveno i zaplijenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, preko 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopi i slično.

Zatečen je veliki broj osoba iz kriminalnog miljea, a među njima se zatekao i svjetski poznati fudbalski sudija Slavko Vinčić, koji je ubrzo pušten. Imanje je bilo okruženo skupocjenim automobilima Porche, Audi, BMW, među kojima je bilo i blindiranih.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.