OKONČANA AKCIJA Privedeno 17 migranata

Pogledajte hapšenje migranata koji su prijetili pištoljem policiji

Prilikom dolaska policijske patrole grupa migranata je uspjela da pobjegne u nepoznatom pravcu, uperivši pištolj prema policijskoj službenici

O. Ma. - Sl. M. / Avaz.ba

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su ukupno 17 migranata na širem području Klašnica, čime je završena akcija potrage za naoružanim migrantima koji su danas uspjeli pobjeći policiji uz prijetnju pištoljem. 

Prema riječima Mirne Miljanović, portparolke MUP-a RS, o ovom događaju obaviještena Služba za poslove sa strancima, kao i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je napad migranata vatrenim oružjem na policijsku službenicu okvalificirao kao krivično djelo napad na službeno lice za vrijeme obavljanja službene dužnosti.

Dio migranata bit će upućen Službi za poslove sa strancima.

Podsjetimo, nakon dojave da se u napuštenoj kući u Klašnicama kod Laktaša nalaze ilegalni migranti, taj objekt je kontrolirala banjalučka policija, kada je jedan od migranata uperio pištolj prema policajki, a potom je veća grupa njih pobjegla u okolne šume. 

Objekt u kojem su se skrivali migranti nalazi se u neposrednoj blizini izrazito promentne saobraćajnice. Iako je od nje udaljen oko 100 metara gotovo da ga nije moguće uočiti zbog guste šume. 

- Prilikom dolaska policijske patrole grupa migranata je uspjela da pobjegne u nepoznatom pravcu, uperivši pištolj prema policijskoj službenici - rekla je Miljanovićeva.

  • Policijska potraga u Laktašima

    Policijska potraga u Laktašima

    Foto: O. Matavulj


U potrazi za grupom migranata bili su angažirani službenici Policijske uprave Banja Luka i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Žandarmerije MUP-a RS i Helikopterski servis.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na