TROJICA UHAPŠENA U HERCEG NOVOM

Bosanac učestvovao u prevari: Državljaninu Rusije uzeli 17.100 eura

Predstavljali se kao službenici državnih organa

Policija traga za još jednim prevarantom. Agencije

Avaz.ba

23.6.2020

Tri osobe su uhapšene, dok se za jednom traga zbog sumnje da su u Herceg Novom prevarili državljanina Rusije tako što su mu se predstaljali kao službenici državnih organa i na taj način mu uzeli više od 17.100 eura, saopšteno je iz Uprave policije. 

Uhapšeni su D.M. (40) iz Podgorice, B. V. (50) iz Herceg Novog i M.T. (49) koji je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Herceg Novom i protiv njih je podnesena krivična prijava.

- U namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog ova lica su se, kako se sumnja, oštećenom licu, državljaninu Rusije, predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili novac u iznosu od 17.100 eura", navodi se u saopštenju.


Herceg Novi: Izvršen pretres. Agencije

Policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla i oduzela određeni broj mobilnih telefona, kao i legitimaciju sa fotografijom M.T.

- Slobode su lišeni D.M., B.V. i M.T. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Herceg Novom. V. M. je od ranije nedostupan nadležnim organima, a za njim je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih djela u prethodnom periodu, naveli su iz policije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.