PRETRESI U KRAJINI

Uhapšeno 13 osoba, pronađeni marihuana, novac i mobiteli

Tokom dana osumnjičeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje, izjavio je portparol MUP-a USK-a Ale Šiljdedić

Avaz.ba

U akciji učestvovalo 100 policajaca

Foto: Ilustracija


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona(MUP USK) provode opsežnu akciju u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Više od 100 policijskih službenika, uključujući i Jedinicu za specijalističku podršku izvršilo je pretres na 12 lokacija, te je dosad uhapšeno 13 osoba.

- Akcija je planirana duži vremenski period, a prethodila su joj praćenja osumnjičenih lica. Na lokacijama u kojima je izvršen pretres pronađena je određena količina Cannabis sative (marihuane), veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen prodajom narkotičkih sredstava, mobilni telefoni i putnička vozila. U akciji je slobode lišeno 13 lica, koja će tokom dana biti predana Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje, izjavio je portparol MU- .a USK-a Ale Šiljdedić.

  • Šiljdedić: Aktivnosti se nastavljaju

    Šiljdedić: Aktivnosti se nastavljaju

    Foto: Avaz


Dodao je i kako je ovo još jedan dokaz da Kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova u potpunosti kontrolira sigurnosnu situaciju u ovom dijelu BiH, unatoč značajno povećanom obimu poslova zbog nekontroliranog priliva migranata.

Naglašeno je da se planirane operativne aktivnosti i dalje provode.

Više o temi MUP USK

PRETRESI U BIHAĆU, CAZINU I VELIKOJ KLADUŠI
Velika akcija u Krajini: Policajci love dilere

Više o:

MUP USK Bihać Cazin
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na