ISTRAGA U ORAŠJU

Radnik iz firme ukrao robe u vrijednosti od 15.000 maraka

Iz skladišta krao veću količinu raznih artikala, alkoholnog i bezalkoholnog pića, kafe, ambalaže i metalnih bačvi napunjenih pivom

Policija uhvatila lopova. Ilustracija

Piše: N. Tr./Avaz.ba

24.6.2020

Zbog osnova sumnje da je izvršio krađu na štetu firme u kojoj je radio, oraška policija je kriminalistički obradila 36-godišnjeg D.B. iz naselja Plazulje u Brčko distriktu, objavili su službeni izvori. 

- Iz menadžmenta tvrtke "Maxi" u Orašju prijavljeno nam je krivično djelo krađe koje je otkriveno inventurnim popisom i provjerom robe. Iz tvrtke sumnjiče 36-godišnjeg Brčaka, do jučer svog zaposlenika, da im je iz skladišta u proteklom periodu od početka ove godine pa sve do 22.juna kontinuirano krao veću količinu raznih artikala alkoholnog i bezalkoholnog pića, kafe, ambalaže, metalnih bačvi napunjenih pivom i drugih artikala. Tokom krađe D.B. im je,kako tvrde iz te tvrtke, ukrao robe u ukupnom iznosu od oko 15.000 maraka-kažu iz oraške Policijske uprave.

O krađi je obavješteno i Kantonalno tužiteljstvo,a u toku su istražne radnje koje trebaju utvrditi kome je distribuirana ukradena roba i koliko je tačno ukradeno robe iz ovog poznatog trgovačkog preduzeća.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.