SLOMIO STAKLO NA RADNJI

Dramatična potjera na Baščaršiji: Migrant bježeći od policije nožem ubo Sarajliju

Povrijeđeni zadobio lakše povrede

Policijska potjera dogodila se na Baščaršiji. M. Kadrić

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

26.6.2020

Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dijela bh. prijestonice da je slomljen izlog na jednoj radnji u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji, saznaje "Avaz".

Kako saznajemo, migrant iz Maroka slomio je izlog na radnji, a u tom momentu je naišao policajac u civilu. Lopov je krenuo da bježi, a u potjeru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica uniformisanih kolega.

Policajci su uzalud u više navrata govorili „stop, policija“. Sve je čuo jedan mladić koji je odlučio pomoći policiji. Njegov potez ga umalo nije koštao glave, jer je migrant bio naoružan s nožem. U trenutku kada ga je hrabri Sarajlija pokušao zaustaviti i savladati, migrant je izvukao nož i ubo ga u rame.


Policijska potjera dogodila se na Baščaršiji. M. Kadrić

Tu nije bio kraj drami, jer je migrant nastavio da bježi. Policajci su ga, kako saznajemo, uspjeli sustići tek kod osnovne škole Edhem Mulabdić. Ratoborni migrant je ponovo krenuo s nožem u napad, ovog puta na policajca. Nakon što su ga razoružali i savladali, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Povrijeđeni mladić, kako saznajemo, zadobio je lakše povrede.

Marokanac H.L. (18) se tako sumnjiči za tri krivična djela - napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, nanošenje lakih povreda te oštećenje tuđe stvari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.