NAJVEĆA ZAPLJENA U DUBROVNIKU

Službeni pas nanjušio kokain vrijedan više od 2 miliona eura

Skoro 25 kilograma kokaina pronađeno u vozilu italijanskog državljanina

Avaz.ba

Pas nanjušio kokain

Foto: PU Dubrovačka


Kokain vrijedan 17 miliona kuna (oko 2,25 miliona eura) zaplijenjen je 26. juna kod Dubrovnika, saopštila je dubrovačka PU. Droga, a radilo se o gotovo 25 kilograma kokaina, otkrivena je tokom redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policajci sprovodili u saradnji s Carinom. Kokain je nađen u pograničnom području grada Ploče, u vozilu 49-godišnjeg talijanskog državljanina.

Kako je saopšteno iz policije, spomenuto vozilo zaustavljeno je na državnoj cesti D-8, oko 11 sati. Da vozač nešto skriva, postalo je jasno kada je pas za detekciju droga, koji je korišćen u pregledu vozila, reagovao. Tada je zatražen sudski nalog za pregled vozila, a da policijski pas ima dobar njuh, pokazalo se nakon što je kokain nađen skriven unutar vozila.

  • Najveća zapljena kokaina u posljednjih 20  godina

    Najveća zapljena kokaina u posljednjih 20 godina

    Foto: PU Dubrovačka


Radilo se o ukupno 21 paketu droge u kojem je bilo oko 25 kilograma kokaina. Iz PU dubrovačke kažu da zaplijenjena droga vrijedi oko 17 miliona kuna te da je riječ o najvećoj zapljeni kokaina na njihovom području u posljednjih 20 godina.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhvaćen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti priveden Županijskom sudu u Dubrovniku.

NA VRH

Podijeli članak na