ISTRAGA ZLOČINA U SARAJEVU

Timuru Kadiću produžen pritvor, radnika pilićare iskasapio sa 62 udarca nožem

Ubijenom Halimu Buljubašiću nožem probio srce dva puta i te rane su na kraju bile smrtonosne

Privođenje Timura Kadića. Avaz

Piše: B. Cerić

29.6.2020

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je održalo sjednicu te donijelo rješenje kojim se za naredna dva mjeseca produžava pritvor Timuru Kadiću, optuženom za ubistvo Halima Buljubašića (67). 

Kadićev branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić najavio je da će Vrhovnom sudu FBiH podnijeti žalbu na rješenje o pritvoru.


Brojne rane

Kadić se tereti da je 31. marta oko 17.10 sati u ulici Resnik, općina Hadžići, u objektu farme pilića gdje je Buljubašić živio i radio, u namjeri da ga ubije, nožem nanio više teških povreda kojima je nastradali podlegao.

U optužnici koja je objavljena na internet-stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo naveden je šokantan podatak da je Kadić svojoj žrtvi u pomahnitalom pohodu nanio čak 62 ubodne i rezne rane.

Pet puta ga je ubo u potiljak, devet puta u stražnji dio vrata, četiri puta u lijevo rame, dva puta u desno, devet puta po lijevoj ruci, dva puta u stomak i pet puta po desnoj ruci.


Policija na uviđaju u Resniku. Avaz

Najviše rana nanio mu je udarajući ga u grudni koš, čak 26, te probovši mu srce dva puta. Nastradali je usljed svega iskrvario na licu mjesta.

Kadić je priznao u policiji da je ponio nož i došao u pilićaru da opljačka novac radi kupovine droge, jer je zapao u krizu. Potvrdio je da ga je nesretni čovjek pokušao otjerati i da je došlo do naguravanja, kada je izvadio nož. Rekao je da mu je tada “pao mrak na oči” i da se ne sjeća koliko puta je izbo svoju žrtvu.

Vlasnik pilićare uhvatio je i savladao Kadića, koji je pokušao pobjeći.


Palio kladionice

Inače, Kadić je javnosti poznat i po paljenju kladionica, jer mrzi kocku, a zbog toga je ranije hapšen te se liječio na psihijatriji zbog paljenja objekata. I ovoga puta na klinici u Jagomiru je nad njim obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.