TUGA KOD SREBRENICE

Izgorjela kuća peteročlane porodice Avde Ljeskovice

Avdina supruga Sevledina (31), kaže da su na sreću, spasili svoje i živote djece, a ostalo ništa nisu mogli spasiti

S. Sm. / Avaz.ba

Elekroinstalacija uzrok je požara, koji je zahvatio kuću Avde Ljeskovica (40), oca troje maloljetne djece iz Skelane kod Srebrenice. Potpuno je izgorjelo potkrovlje i dio prvog sprata s kupatilom. Šteta bi bila daleko veća da nisu blagovremeno intervenisali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Srebrenice. 

Avdina supruga Sevledina (31), kaže da su na sreću, spasili svoje i živote djece, a ostalo ništa nisu mogli spasiti. Izgorjelo je sve što smo godinama sticali od zarade Avdinih dnevnica te da su se privremeno smjestili u kući Avdinog brata Ahme Ljeskovica.

- U potkrovlju smo imali kompletan namještaj, dječiju garderobu, velike zalihe hrane, a sada nemamo ništa. U prizemlju je ostao samo dnevni boravak, koji se za nekoliko dana može osposobiti, kako bi se vratili u svoju kući, dok je kupatilo s opremom potpuno uništeno - jada se Sevledina.

Kaže da je suprug Avdo otišao u općinu da traži pomoć, makar za krov kuće i iskupi prijatelje da mu pomognu očistiti zagrište. Iako mladi Sevledina i Avdo su narušenog zdravlja, a imaju bolesno i jedno dijete te ne znaju kako će obnoviti kuću i nabaviti najosnovnije stvari.

Stoga, ova porodica moli sve dobre ljude da im pomognu koliko mogu, jer im je neophodan krov nad glavom, odjeća i hrana za djecu.

Saznajemo da u Općini Srebrenica iznalaze mogućnost da se porodici Ljeskovica bar obnovi krov kuće i obezbijedi hrane i drugih potrepština za djecu.

Više o temi Skelani

DRAMA U SKELANIMA
Mladić pokušao zapaliti sebe i kuću
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na