EPILOG ZLOČINA KOD CAZINA

Sulejmanu Burziću 13 godina zatvora za ubistvo sina

Osim ubistva sina Vernesa u kojeg je ispalio više hitaca, Sulejman pokušao ubiti i mlađeg sina Emira

Policija na mjestu ubistva. Avaz

B. C./Avaz.ba

1.7.2020

Kantonalni sud u Bihaću  danas je objavio presudu kojom je Sulejman Burzić (76) nepravosnažno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja ubistva. Kantonalni sud u Bihaću je također produžio pritvor optuženom.

Sulejman Burzić je 15. avgusta 2019. godine u Šepićima kod Cazina, hicima iz pištolja ubio svog sina Vernesa nakon porodične svađe. Sulejman je pokušao ubiti i mlađeg sina Emira, koji je uspio pobjeći. 

Burzić je u sina Vernesa ispalio pet hitaca zadavši mu tri ustrijelne rane od kojih je preminuo. 


Ubio sina zbog imanja. Facebook

Sulejman je policiji ispričao da je razlog što je ubio sina višegodišnja netrpeljivost između njih dvojice te da su imali probleme skoro 10 godina.

Prema zvaničnim izvorima iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, saznajemo da je ubistvu, osim svađe, prethodio i fizički obračun Sulejmana sa dvojicom sinova. Drvenom palicom više puta je udario Vernesa, nakon čega ga je upucao hicima iz pištolja. Nakon toga, Sulejman je nekoliko hitaca ispalio i u pravcu Emira, ali ga nije uspio pogoditi. 

Sulejman je nakon smrti supruge živio s drugom ženom i već godinama ne živi u kući ispred koje se desilo ubistvo. Tog dana u kuću je došao po neke stvari i došlo je do svađe. Prema riječima Vernesovih prijatelja, Sulejman se svađao sa sinovima zbog imanja, jer ga je, navodno, htio prodati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.