NESAVJESNO LIJEČENJE U BIJELJINI

Optuženi Bane Vićanović doveden u sudnicu s lisicama na rukama

Pomoćnik instrumentara optužen za nesavjesno liječenje trudnice Svjetlane Đurović kojoj je u trbuhu ostala gaza duga dva metra

Svjetlana Đurović: U trbuhu joj ostala gaza. ARHIVA

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

2.7.2020

U Osnovnom sudu u Bijeljini danas je nastavljeno suđenje u razdvojenom postupku Banetu Vićanoviću, pomoćniku instrumentara, koga optužnica tereti, kao i Sanju Stevanović, ljekara ginekologa, te Slađanu Obradović, medicinsku sestru, glavnu instrumentarku, za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći pacijentkinji Svjetlani Đurović u čijoj trbušnoj duplji je nakon obavljenog carskog reza ostala kompresa dužine oko dva metra. 

Bane Vićanović je u sudnicu doveden sa lisicama na rukama, jer trenutno odležava šestomjesečnu kaznu za krivično djelo počinjeno u Hrvatskoj.


Đurović: Uslijedile teške posljedice. Arhiva

Tužilac Muhamed Gruhonjić je na glavnom pretresu pročitao optužnicu koja Vićanovića tereti da je nakon završenog operacionog zahvata propustio da izvrši popis utrošenog medicinskog materijala, što je dovelo do toga da u trbušnoj duplji pacijentkinje Svjetlane Đurović ostane gaza duga dva metra, a što će u konačnici dovesti do teških posljedica po zdravlje pacijentkinje, odstranjivanje skoro cijelog debelog crijeva i odstranjivanje dijela tankog crijeva.

U nastavku suđenja ponovo će biti saslušana oštećena Svjetlana Đurović, doktor Dragana Milovanović Lejić i doktor Milorad Simeunović. Nastavak suđenja zakazan je za 17. septembar.  


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.