NA ZAHTJEV TUŽILAŠTVA

Potraga za Sašom Golubom: MUP KS raspisao potjernicu zbog ubistva Nedžiba Spahića

Golub je pobjegao s mjesta događaja i za njim se intenzivno traga

Avaz.ba
02.07.2020 19:59

Golub: Osumnjičen za ubistvo

Foto: MUP KS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je i zvanično na svojoj web-stranici objavilo potjernicu za Sašom Golubom.

Prethodno je kantonalno tužilaštvo zvanično zatražilo raspisivanje potjernice i određivanje pritvora za Sašu Goluba iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer hicima iz pištolja u bašti kafića „Paper Moon“ na Grbavici ubio Nedžiba Spahića, zvanog Džiba.

Golub je nakon toga pobjegao s mjesta događaja i za njim se intenzivno traga. Naš portal je već ranije objavio da je za Golubom izdata potjernica, što je sada i zvanično potvrđeno. 

  • Sa uviđaja nakon ubistva na Grbavici
    Sa uviđaja nakon ubistva na Grbavici Foto: Avaz

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), na štetu N.S. iz Sarajeva, potražuje se lice Saša Golub, rođen 1977. godine, nastanjen u ulici Bosanski put bb, općina Ilijaš.

Molimo građane da sve informacije koje bi mogle doprinijeti pronalasku pomenutog lica dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na broj 122 ili u najbližoj policijskoj stanici - saopćio je MUP.

Policija je zbog ovog slučaja ranije privela Seju Hrenovicu (60), koji je on nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten i bit će svjedok. On je priveden zbog sumnji da je pomagao Golubu u izvršenju krivičnog djela.

Komentari

NA VRH