NA LICU MJESTA

Nastavljena istraga o ranjavanju vatrogasca u Ljeskovcu

Vatrogasne i policijske ekipe i jutros su bile na mjestu sinoćnjeg požara koji je buknuo na imanju Ivice Jankovića

Lj. Lj. /Avaz.ba

Policija danas na uviđaju

Foto: Lj. Ljubović


Vatrogasac Boban Brajić iz Janje koji je učestvovao u gašenju požara na imanju u semberskom selu Ljeskovac kod Bijeljine i koji je povrijeđen usljed eksplozije bombe, osjeća se dobro i zadobio je lakše tjelesne povrede. 

 Vatrogasne i policijske ekipe i jutros su bile na mjestu sinoćnjeg požara koji je buknuo na imanju Ivice Jankovića u semberskom selu Ljeskovac.

Na mjestu izbijanja požara zatekli smo više pripadnika policije, inspektore za protivpožarne i vatrogasce. Rekli su nam kratko da je istraga u toku i da će zvanični podaci biti saopšteni po končanju istrage.

U naselju nismo mogli dobiti više informacija o vlasniku kuće u kojoj je izbio požar i gdje je prilikom intervencije povrijeđen jedan vatrogasac koji je zadobio više povreda nakon eksplodiranja eksplozivne naprave. Vlasnik kuće je nakon požara uhapšen.

  • Mjesto ranjavanja vatrogasca

    Mjesto ranjavanja vatrogasca

    Foto: Lj. Ljubojević


Jedan mještanin nam je kratko rekao da se Janković bavio prikupljanjem sekundarnih sirovina i raznog otpada.

- Navlačio je sve to u dvorište kuće. Živio je sam na imanju. Rijetko smo ga viđali. U vrijeme izbijanja požara nije bio kod kuće, kratko nam je rekao mještanin koji se nije želio predstaviti.

U bijeljinskom tužilaštvu kažu da su obaviješteni o ovom slučaju, te da su predložili dvadesetčetveročasovno lišenje slobode vlasnika kuće.

-Ispituje se kako se eksplozivna naprava našla u toj kući. Ukoliko je riječ o nehotičnom izazivanju požara, vlasnik kuće neće biti duže zadržavan u pritvoru. Upozorili smo policijske službenike I vatrogasce da obrate pažnju na vlastitu sigurnost, u slučaju da se još neka eksplozivna naprava nalazi na tom imanju”, izjavio je Ranko Kerović, dežurni tužilac, ističući da istraja još traje.

Više o temi Bijeljina

SUDAR U BIJELJINI
Golf 2 i traktor se prevrnuli na krov
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na