NA LICU MJESTA

Nastavljena istraga o ranjavanju vatrogasca u Ljeskovcu

Vatrogasne i policijske ekipe i jutros su bile na mjestu sinoćnjeg požara koji je buknuo na imanju Ivice Jankovića

Policija danas na uviđaju. Lj. Ljubović

Piše: Lj. Lj. /Avaz.ba

3.7.2020

Vatrogasac Boban Brajić iz Janje koji je učestvovao u gašenju požara na imanju u semberskom selu Ljeskovac kod Bijeljine i koji je povrijeđen usljed eksplozije bombe, osjeća se dobro i zadobio je lakše tjelesne povrede. 

 Vatrogasne i policijske ekipe i jutros su bile na mjestu sinoćnjeg požara koji je buknuo na imanju Ivice Jankovića u semberskom selu Ljeskovac.

Na mjestu izbijanja požara zatekli smo više pripadnika policije, inspektore za protivpožarne i vatrogasce. Rekli su nam kratko da je istraga u toku i da će zvanični podaci biti saopšteni po končanju istrage.

U naselju nismo mogli dobiti više informacija o vlasniku kuće u kojoj je izbio požar i gdje je prilikom intervencije povrijeđen jedan vatrogasac koji je zadobio više povreda nakon eksplodiranja eksplozivne naprave. Vlasnik kuće je nakon požara uhapšen.


Mjesto ranjavanja vatrogasca. Lj. Ljubojević

Jedan mještanin nam je kratko rekao da se Janković bavio prikupljanjem sekundarnih sirovina i raznog otpada.

- Navlačio je sve to u dvorište kuće. Živio je sam na imanju. Rijetko smo ga viđali. U vrijeme izbijanja požara nije bio kod kuće, kratko nam je rekao mještanin koji se nije želio predstaviti.

U bijeljinskom tužilaštvu kažu da su obaviješteni o ovom slučaju, te da su predložili dvadesetčetveročasovno lišenje slobode vlasnika kuće.

-Ispituje se kako se eksplozivna naprava našla u toj kući. Ukoliko je riječ o nehotičnom izazivanju požara, vlasnik kuće neće biti duže zadržavan u pritvoru. Upozorili smo policijske službenike I vatrogasce da obrate pažnju na vlastitu sigurnost, u slučaju da se još neka eksplozivna naprava nalazi na tom imanju”, izjavio je Ranko Kerović, dežurni tužilac, ističući da istraja još traje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.