SARAJEVO

Napadnuti taksista Mirza Geljo: Udarali su me šakama u lice dok nisam uspio da se izvučem

Kako nam je rekao napao ga je vlasnika "Kilma Centra" i jos dvojica radnika

A. Č. / Avaz.ba
03.07.2020 15:20

Taksista "Sarajevo taxija" Mirza Geljo

Foto: Facebook

Taksista "Sarajevo taxija" Mirza Geljo dugo će pamtiti prošlu srijedu kada je napadnut u prostorijama "Klima Centra" u Butmiru.

Kako nam je rekao napao ga je vlasnika "Kilma Centra" i jos dvojica radnika nakon što je pokušao da reklamira neuspjeli popravak klime na vozilu i štetu koju je taj zahvat poslije toga prouzrokovao. 

- Servisirao sam klimu kod njih i platio im 250 KM za zamjenu elektroventila na kompresoru klime kao i za punjenje i dezinfekciju. Klima je radila dan i onda mi je potpuno zatajio kompresor. Pokušao sam da reklamiram kvar i oni su rekli da je kompresor zaribao i da to sa njima nema veze te da se takve stvari dešavaju. Nakon toga su mi dali predračun od 1.250 KM obzirom da je nastala totalna havarija u sistemu. Otišao sam poslije toga u Doboj kod čovjeka koji mi je do tada uvijek održavao klimu i on mi je riješio kvar za 560 KM. I dao u ruke ventil sa mog kompresora koji su mi u "Klima Centru" ugradili i rekao da taj ventil za žutom oznakom ide jedino na Mercedesove kompresore, a niposto na Renaultove. Otišao sam kod jos jednog servisera u Sarajevu koji mi je potvrdio istu stvar. Nakon toga sam otišao u "Klima centar" sa ventilom i porazgovarao sa vlasnikom. On je najprije pokušao da me ubijedi kako taj ventil može na oba ta kompresora i kako čovjek koji mi je riješio kvar nema pojma. Nakon što sam ga zamolio da mi pojasni kako je i koliko teoretski moguće da nakon samo jedanog dana nakon što su mi servisirali klimu moj kompresor zaribao ovaj je potpuno poludio. Vlasnik je izgubio kontrolu i fizčki me napao uguravši me u automobil skupa sa još dvojicom uposlenika. Nakon toga udarali su me šakama u lice dok nisam uspio da izvučem auto pri čemu su mi nanijeli povrede lica - ispričao je Geljo. 

Povrijeđeni taksista prevezen je kolima hitne pomoći na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje mu je ukazana pomoć. O svemu je obavještena policijska stanica Ilidža koja je izvršila uviđaj i privela osimnjičene za ovaj teški napad. 

Iz "Klima Centar" su medijima negirali krivicu

Komentari

NA VRH