PRIZNAO KRIVICU

Zoran Mikulić zbog razbojništva i krađa osuđen na četiri godine zatvora

Optužnicom je bilo obuhvaćeno ukupno 12 osoba, a njih čak sedam se nagodilo sa Tužilaštvom HNK

Privođenje jednog od osumnjičenih u predmetu "Orka". M. Smajkić

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

3.7.2020

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru, kojim je predsjedavala Merima Ćatić, donijelo je rješenje kojim je prihvaćen Sporazum o priznanju krivice koji je Zoran Mikulić (48) sklopio sa Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema Sporazumu, Mikuliću je izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa razbojništvom i teškim krađama.

Mikulić se, podsjetimo, uoči samog glavnog pretresa u predmetu „Orka“, 24. juna nagodio sa Tužilaštvom HNK.

Prema optužnici, njemu se na teret stavljalo to da je zajedno sa prvooptuženim Rahmanom Beglukom (32) i trećeoptuženim Alenom Beglukom (35) izvršio pljačku benzinske pumpe Ina na odmorištu Kravica, kao i pljačke bankomata u tržnom centru Robot u Mostaru, trgovini Tom Prom na Kupresu i pljačku kombi vozila sa cigaretama firme Stanić komerc na mostarskom Bišću Polju.

Sa uviđaja nakon pljačke bankomata u Robotu. M. Smajkić

Optužnicom je bilo obuhvaćeno ukupno 12 osoba i zajedno s Mikulićem, njih čak sedam se nagodilo sa Tužilaštvom HNK.

Preostalim, Rahmanu Begluku, koji je označen kao vođa ove grupe, Alenu Begluku, Jozi Markiću (36), Mugdimu Omanoviću (35) i Enisu Mandalu (35) u toku je suđenje.

Oni su optuženi da su u periodu od 2014. do hapšenja u decembru 2019.godine, uz upotrebu oružja, plina i drugih podesnih sredstava, maskirani u uniforme, izvršili više od 20 razbojništva i teških krađa opisanih u 28 tačaka optužnice. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.