OKRUŽNI SUD ISTOČNO SARAJEVO

Obračun u Han-Pijesku: Za ubistvo ljubavnika dobili 25 godina zatvora

Boško Kovačević i Pero Mirović osuđeni su na po 12 godina i četiri mjeseca zbog ubistva Davora Vitića koji se viđao s Boškovom ženom

O. Matavulj / Avaz.ba
04.07.2020 06:33

Uviđaj na mjestu ubistva u Bogazima

Foto: Avaz

Boško Kovačević (30) i Pero Mirović (45) osuđeni su u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubistva Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika Kovačevićeve supruge Biljane.

Prijeteće poruke

Obojica su proglašena krivima da su kao saizvršioci počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Zločin se dogodio 21. jula 2018. godine na lokalnom putu u mjestu Bogaz kod Han-Pijeska

Kovačević je prethodno preko Facebooka primao prijeteće i uvredljive poruke od Vitića. Razlog za to je bila Kovačevićeva svađa sa suprugom upravo zbog njene ranije veze s Vitićem.

Vitić je najavio Kovačeviću svoj dolazak u Han-Pijesak kako bi se obračunali. Kovačević i Mirović potom su se dogovorili da Vitića dočekaju s puškama.

  • Nastradali Davor Vitić
    Nastradali Davor Vitić Foto: Avaz

- Kada je Vitić Golfom 2 stigao na dogovoreno mjesto, ugledao je optužene kako mu idu u susret, naoružani puškama. Pokušao je da, vozeći u rikverc, pobjegne nazad, ali mu to nije uspjelo. Optuženi su prema njemu ispalili dva hica. Vitić je pogođen u čelo i metak je prošao kroz glavu i izašao na potiljak te je na mjestu ostao mrtav - navodilo se u optužnici.

Tokom uviđaja policija je pronašla dvije puške koje su korištene u zločinu.

  • Golf u kojem je ubijen
    Golf u kojem je ubijen Foto: Avaz

Sakrila čahure

Zanimljivo je da čahure nisu odmah pronađene i ispostavilo se da ih je uklonila Kovačevićeva supruga Biljana. To je tokom istrage priznala i istražiteljima pokazala mjesto na koje ih je sakrila. Inače, Biljana je 11 godina starija od supruga Boška, koji nosi njeno prezime. 

Komentari

NA VRH