STRAVIČNA NESEĆA U SRBIJI

Tri djevojke poginule, a četrnaestogodišnja djevojčica i sedamnaestogodišnji dječak u teškom stanju

Vozač automobila Reno megan uhapšen put

Avaz.ba
05.07.2020 17:01

Dvije osobe u teškom stanju

Foto: RAS SRBIJA

Mladić (17) i djevojka (14) u teškom su stanju nakon užasne saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila u blizini Kule u Srbiji. U ovoj nesreći poginule su tri osobe, a mladić (23) koji je upravljao vozilom je uhapšen.

Život su izgubile tri djevojke, a dvije osobe su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 3.45 na putu između Kule i Ruskog Krstura, kada je automobil Reno megan sletio s puta. 

Jedna od poginulih djevojaka imala je samo 15 godina, potvrđeno je "Blicu" u Policijskoj upravi Sombor. Nastradali su iz Vrbasa, Kule i Crvenke.

U automobilu je bilo šest osoba. Djevojčica i jedan mladić su prebačeni u KBC Vojvodina i u kritičnom su stanju. Dvoje maloljetne djece, četrnaestogodišnja djevojčica i sedamnaestogodišnji dječak, hitno su prevezeni iz Opšte bolnice u Vrbasu u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. 

- Djeca su u izuzetno teškom zdravstvenom stanju sa povredama opasnim po život. Dijagnostika je u toku - izjavila je dr. Andrea Đuretić iz ovog Instituta.

Komentari

NA VRH