SUĐENJE ZA ZLOČIN NA DOBRINJI

Ubica je Irmi iščupao pramen kose udarajući joj glavom o tvrdu podlogu

Povreda gale i vrata nisu nikako mogle nastati usljed pada, kazao je vještak dr. Nermin Sarajelić

Advokat Muselimović i optuženi Senad Basarić. Avaz

Piše: B. C. /Avaz.ba

6.7.2020

Saslušanjem vještaka danas je pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje Senadu Basariću optuženom za ubistvo nevjenčane supruge Irme Forić u septembru prošle godine. 

Govoreći o opsežnim povredema glave i vrata koje su bile opasane po život, vještak medicinske struke dr. Nermin Sarajlić kazao je da je Irma Forić u stanu na Dobrinji zatečena u ležećem položaju s daskom za meso u ruci. 

Odgovarajući na pitanja tužioca Safeta Hrape, kazao je da je nastradaloj ženi isčupan pramen kose na tjemenu kada je uhvaćena za kosu i glavom udarana o tvrdu podlogu. Potom je davljena rukama usljed čega su nastale povrede na vratu. 


   

Nastradala Irma Forić. Facebook

Na kraju udarana je tvrdim bridastim sredstvom po glavi. Sarajlić je potvrdio da povrede glave nisu mogle nastati padom, te da je malo vjerovatno da je prilikom povređivanja držala dasku za meso u ruci jer bi ona po popuštanju mišića ispala iz njene ruke.

Potvrdio je da je Forić u momentu smrti imala 0,65 promila alkohola u krvi, što se karakteriše kao pripito stanje.

Vještak Rijad Konjhodžoć kazao je da su tragovi DNK profila Basarića pronađeni u Renaultu. Također miješani profili izuzeti iz hodnika, dominantno pripadaju optuženom Basariću.

Saslušana je i Amira Kekić, uposlenica MUP-a Kantona Sarajevo koja je vještačila biološke tragove. Tragove krvi policija je pronašla u hodniku, mjestu gdje je nađeno tijelo, u kuhinji, dnevnoj sobi i u toaletu.

Suđenje se nastavlja 13. jula.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.