UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA

Prije zločina optuženi popili piće u kafe baru u Glamočanima

To su na nastavku suđenja potvrdili svjedoci tužilaštva Dalibor Račić, vlasnik ”Pinka”, i Gordana Tatić, konobarica u kafiću

Detalj s ranijeg ročišta. Agencije

Piše: O Matavulj/Avaz.ba

6.7.2020

U noći ubistva Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovićaoptuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i ubijeni Željko Kovačević sjedili su u kafe baru ”Pink” u Glamočanima.

To su na nastavku suđenja potvrdili svjedoci tužilaštva Dalibor Račić, vlasnik ”Pinka”, i Gordana Tatić, konobarica u kafiću.

Svjedoci tvrde da su u kafić došli između 19 i 20 sati, te da su se zadržali dvadesetak minuta.

Račić je pojasnio da su Kovačević i Đukanović došli crvenom Corsom. Kovačević je bio u tamnoj trenirci, dok je Đukanović bio u papučama bos. Par minuta kasnije stigao je i Baldo u crnom vozilu, ali nije siguran da li je u pitanju Corsa ili Astra. Bio je obučen u crnu trenirku.


Otišli crvenom Corsom

- Sjedili su, popili piće, a onda su svi zajedno otišli crvenom Corsom prema Klašnicama (u pravcu picerije ”Moreti” u kojem je Krunić sjdio, op.a.) - ispričao je Račić.

On kaže da se Corsa poslije pet minuta vratila i zaustavila pred ”Pinkom”. Iz nje je izašao Đukanović, sjeo u crno vozilo i jedno za drugim odvezli su se prema Banja Luci. Prema njegovim riječima to je bilo oko 20:30 - 20:45 sati, dok se u optužnici navodi da je Krunić ubijen u 22:40 na putu za svoju vikendicu u Glamočanima.

Oboje svjedoka su potvrdili da su ljude iz kafića prepoznali u policiji uživo ili preko fogotrafija.

Račić je u svedočenju rekao da je Kovačevića poznavao od ranije, te da je od njega i posuđivao novac. Drugu dvojicu, kako tvrdi, ne poznaje. Međutim, potvrdio je da je Đukanovića viđao s Kovačevićem u nekoliko navrata. Odbrana je tvrdila da on poznaje i Đukanovića, ali da je prilikom davanja iskaza u policiji želio da umanji to poznanstvo.

Ubijeni Slaviša Krunić. Fecebook

Tatjana Savić, branilac Đukanovića, tvrdila je i da je svjedok to veče o svemu i svačemu razgovarao s optuženima, što on demantuje. U prilog svojim tvrdnjama Savić je iznijela i neke detalje o svjedoku, kao što je njegova osuđivanost zbog izazivanja saobraćajne nesreće. Da se poznaju bolje, nego što Račić kaže, tvrdio je i Đukanović, preispitujući kredibiltet svjedoka.

Za izvršenje, planiranje i organiziranje atentata optuženi su Đukanović i Baldo, u čemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre sa obezbjeđenjem. Rodoljub Gajić optužen je pomaganje zločina.

Supruga odbila svedočenje

Kao svjedok tužilaštva na ročište je pozvana i Željka Gajić, supruga optuženog Rodoljuba. Međutim, ona je iskoristila svoje zakonsko pravo i kao privilegovani svjedok odbila da svjedoči.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.