FILMSKA POTJERA U BILEĆI

Migranti ukrali Audi pa bježali policiji, uhvaćeni u Berkovićima

U mjestu Hatelji, patrola Policijske stanice Berkovići je pokušala da zaustavi ukradeni automobil, ali su ih sustigli par kilometara dalje

Patrola uspjela uhvatiti migrante. Ilustracija

Piše: P. M. /Avaz.ba

6.7.2020

Policijska stanica Bileća jučer je, oko 10:45 sati zaprimila prijavu da su dvije osobe za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešla državnu granicu ukrali automobil Audi 80. 

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske stanice Bileća su o prijavi obavjestili policijske službenike susjednih Policijskih stanica.  


Migranti nisu htjeli da se zaustave. Ilustracija

- Na regionalnom putu Bileća- Berkovići, u mjestu Hatelji, patrola Policijske stanice Berkovići je pokušala da zaustavi ukradeni automobil, međutim vozač automobila se oglušio na naređenje policijskog službenika i nastavio da vozi prema Berkovićima. Policijski službenici su sa službenim automobilom krenuli za njima i sustigli su ih par kilometara dalje. Oba lica su lišena slobode u 11:20 sati, izjavila je Cvijetić.

Dodala je da će nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju , migranti zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela krađa i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, biti predati u nadležnost OJT u Trebinju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.