KANTONALNI SUD U MOSTARU

Fatalna Sunita odbija dati šifru za iPhone, vještaci ne mogu doći do podataka iz mobitela

Šljivić naveo je da je „od strane optužene bilo ljubomornih scena oko nekih poruka koje je Nino pisao drugim djevojkama“

Sa suđenja: Dr. Kozomara je svjedočio o ozljedama Hindić. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

9.7.2020

U Kantonalnom sudu Mostar danas je nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.

Danas su svjedočili vještak hemijske struke Ivica Perović, uposlenik Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Đaltur, sudski vještak informacijsko-komunikacijske oblasti, dr. Davorin Kozomara, vještak medicinske struke te Adnan Šljivić, koji je u noći prije ubistva bio u društvu s pokojnim Ivankovićem i Hindić.

Perović je govorio o nalazu kojeg je sačinio nakon vještačenja prisutnosti barutnih čestica na odjeći optužene Hindić, koja je dostavljena iz Policijske uprave Bugojno, kao i Šljivića.

Naveo je da su na njenoj odjeći pronađene tri barutne čestice, dok je na Šljivićevoj pronađena jedna čestica.

Đaltur je u svom svjedočenju kazao da telefon Iphone7+ koji pripada Suniti Hindić nije bio podoban za analizu, zbog djelovanja tečnosti i to, kako je naveo, najvjerovatnije,  vode.

Iako ga je, uprkos oksidaciji uspio upaliti, njen telefon je, kako je naveo, bio zaštićen četveroznamenkastim kodom i to isključivo brojevima.

Kazao je da Hindić nije bila voljna dati pasvord dok je druga solucija za „otključavanje“ koja se odnosila na slanje u Minhen, zahtijevala određeno vrijeme i finansijske izdatke.

Dr. Kozomara je svjedočio o ozljedama Hindić kazavši da mu je bila dostupna medicinska dokumentacija bolnice iz Travnika te Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“.

Rekao je da se radilo o prijelomima i to na stopalima te da su te ozljede nastale doskokom sa dva do tri metra visine.


Suđenje se nastavlja sutra. Avaz

Šljivić je kazao da je s pokojnim Ivankovićem bio jako blizak dok je za njegovu vezu s Hindić, koju je poznavao, naveo da je bila „kratka, od 15-tak dana“.

Potvrdio je da su u noći koja je prethodila ubistvu zajedno bili u društvu te pili, uglavnom viski, kao i da su konzumirali kokain. Naveo je da je „od strane optužene bilo ljubomornih scena oko nekih poruka koje je Nino pisao drugim djevojkama“.

Kazao je i da su se razišli oko pet, šest sati ujutro te da je ostao prespavati u motelu te da je poslije Hindić ulazila u njegovu sobu, koja je bila otključana, a koju je napustila nakon što joj je više puta rekao da to učini.

Potvrdio je i da je od Ivankovića, dok je ona bila u sobi  dobio poruku: „Kume, vodi je...“ Nakon toga je, kako je rekao, čuo „lupanje, lomljavu“ te je naveo da mu je Hindić potom „uletjela u sobu“, kazavši: „Ranila sam ga“, kao i da je vidio krv na njenim rukama, nakon čega je otišao u Ivankovićevu sobu i gdje je vidio da on ne daje znakove života...

Šljiviću je, inače, zasmetalo prisustvo novinara te se čudio kako mediji nisu isključeni, nakon čega ga je Sudsko vijeće upozorilo da nije on taj koji o tome odlučuje.

Dijelu njegovog iskaza je prigovorila Nada Dalipagić, braniteljica Hindić. Također, pitanja mu je postavljala i Hindić. Suđenje se nastavlja sutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.