TUŽILAŠTVO KS

Zatražen pritvor za kamatara koji je iznuđivao novac

Pritvor za Danijela Danija Jozića je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela

Privođenje Jozića. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

10.7.2020

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od nadležnog Suda da se Danijelu Daniju Joziću kojeg su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili na području sarajevske općine Novi Grad zbog iznude, odredi jednomjesečni pritvor.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS

Uhapšeni se se sumnjiči da je u periodu od početka 2019. godine do danas,  od oštećenog na ime posuđenog novčanog iznosa od 2.000 KM, prvo uzeo novčani iznos od oko 2.500 KM, da bi nakon toga zahtjevao od oštećenog dodatni iznos od 8.000 KM, odnosno ukupni iznos od 12.000 KM.


Uhapšen 8. jula. Avaz

Radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela prikupljeni su dokazi o prijetnjama opasnim po život i tijelo, kako oštećenog, tako i članova njegove porodice, te su dana 8. jula uhapsili Jozića, nakon što je došao na adresu stanovanja oštećenog, kako bi iznudio traženi novac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.