NOVI DETALJI IZ ISTRAGE

Trgovina maloljetnicom: Tražeći brak, našla pakao

Ljubo Seferović za 2.000 KM kupio maloljetnicu koja jemorala prositi čak i dok je bila u drugom stanju i kasnije s bebom u naručju

O. Matavulj/ Avaz.ba

Ljubo Seferović

Foto: Avaz


Maloljetna Romkinja koja je bila žrtva trgovine djecom, za koju su osumnjičeni Ljubo Seferović, njegov sin Jasmin i njena majka Almasa S., samoinicijativno je iz Mostara doputovala u Banju Luku da bi bila s budućim suprugom, ali joj se život ubrzo pretvorio u pakao.

Dobro upućeni izvor kaže da je policija tokom istrage došla do saznanja da su Jasmin i tada 15-godišnjakinja imali čestu komunikaciju preko Facebooka.

- Jasmin ju je vrbovao preko društvenih mreža. Krajem 2018. godine ona je, bez znanja majke, sjela u autobus i doputovala u Banju Luku kako bi s njim živjela - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su Seferovići prihvatili djevojku te da je Ljubo, po njenom dolasku, stupio u kontakt s njenom majkom da bi dobio saglasnost za brak. Almasi je za to isplatio 2.000 KM, a samim pristankom i davanjem saglasnosti i majka je postala osumnjičena.

  • Kupio maloljetnicu za sina

    Kupio maloljetnicu za sina

    Foto: Avaz


Međutim, nakon što je brak sklopljen, Seferovići su krenuli iskorištavati djevojku te prisiljavati da prosi po Banjoj Luci.

- Morala je prositi čak i dok je bila u drugom stanju i kasnije sa bebom u naručju. To je trajalo sve do marta, kada je privedena u akciji “Zaustavimo prosjačenje” - kaže dobro upućeni izvor.

Pojašnjava da je djevojka nedugo po sklapanju braka pozivala majku i molila je da je spasi iz ruku Seferovića. Almasa je to pokušavala i dva puta dolazila u Banju Luku. Čak je i u Mostaru prijavila otmicu kćerke, prešućujući da ju je prodala. S druge strane, Seferovići su u svojim ranijim izjavama hladnokrvno tvrdili da nije bilo otmice, već da su je uredno kupili za 2.000 KM. Iako su znali za tu informaciju, nadležni u Mostaru za to nisu mnogo marili. Istraga je otvorena tek nakon intervencije socijalnih radnika iz Banje Luke, a Seferovići su potom odlučili da se brane šutnjom

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na