PRIJETNJE U BANJOJ LUCI

Pokušao iznuditi 300.000 KM: "Bacit ću ti dinamit na kuću, završit ćete u plastičnim vrećama"

Oštećenom je prvo govorio kako će kako tako naplatiti novac koji je "krvavo zaradio", da bi mu kasnije prijetio da će mu "ugasiti lozu i familiju"

O. Ma. / Avaz.ba
13.07.2020 12:34

Osumnjičeni Nikola Bajić uhapšen

Foto: Ilustracija

Nikola Bajić (35) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je prijetio smrću jednom sugrađaninu od kojeg je pokušao iznuditi novac, tražeći iznose od 3.200 do 300.000 eura. 

U Policijskoj upravi Banja Luka navode da mu se na teret stavljaju krivična djela iznuda i ugrožavanje sigurnosti.

- Osumnjičeni je od početka jula preko društvenih mreža ozbiljnom prijetnjom primjene sile pokušao iznuditi novac od oštećenog. Prvo je tražio iznos od 3.200 eura, da bi prilikom svakog narednog kontakta povećavao iznos tražeći 5.000, 20.000 i do 300.000 evra. Prilikom zadnjeg kontakta prijetio je oštećenom i njegovoj porodici napadom na njihov život i tijelo - navode u PU Banja Luka.

  • Osumnjičeni priveden
    Osumnjičeni priveden Foto: Ilustracija

Kako saznajemo, Bajić je žrtvu kontaktirao preko Viber aplikacije, predstavljajući se kao Admir. Od oštećenog je tražio da isplati novac koji njegov sin navodno ima prema izvjesnom Admiru. Tražio je od 3.200 do 300.000 eura iako se radilo o manjem dugu.

- Oštećenom je prvo govorio kako će kako tako naplatiti novac koji je "krvavo zaradio", da bi mu kasnije prijetio da će mu "ugasiti lozu i familiju", da će mu baciti dinamit na kuću i da će njegova porodica i on završiti u plastičnim vrećama - kaže izvor blizak istrazi.

Nakon prijave osumnjičeni je identifikovan i uhapšen i u toku je kriminalistička obrada.

Komentari

NA VRH