FINGIRALI NESREĆE

Akcija FUP-a: Uhapšen zamjenik komandira policije za saobraćaj u Travniku

Uhapšene tri osobe

Avaz.ba
13.07.2020 14:15

Akciju izveli pripadnici FUP-a

Foto: Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Travniku, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju dokumentovanja krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima ovjera neistinitog sadržaja te prevara. 

Tom prilikom uhapšene su tri osobe i to G. P. (31) koji obnaša dužnost zamjenika komandira za saobraćaj PS Travnik, državni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona S. G. (32) i D. A. (32). Oni se sumnjiče da su se tokom 2019. i 2020. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi organizovali s ciljem fingiranja saobraćajnih nesreća na području općine Travnik, na način da su po potrebi angažovali treća lica koja su uz određenu novčanu naknadu sudjelovala u izvršenju navedenih krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća.

  • Privedebe tri osobe
    Privedebe tri osobe Foto: Ilustracija

Osumnjičeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku te su lica G. P. i A. D. u zakonskom roku predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjebosanskog Kantona, nakon čega je istima određen jedomjesečni pritvor, dok je S. G. nakon kriminalističke obrade o nalogu nadležnog tužioca pušten na slobodu.

Protiv osumnjičenih je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Komentari

NA VRH