AKCIJA U ZDK

SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici pretražili su dva stambena objekta u Sarajevu i tom prilikom otkrili pet krijumčarenih osoba koje nisu posjedovale identifikacijske dokumente

Provodi se kriminalistička obrada. Ilustracija

Avaz.ba

14.7.2020

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Zeničko-dobojskog kantona lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo Krijumčarenje ljudi te spriječili krijumčarenje 13 migranata u zemlje Evropske unije, od kojih je devetoro djece.

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici pretražili su dva stambena objekta u Sarajevu i tom prilikom otkrili pet krijumčarenih osoba koje nisu posjedovale identifikacijske dokumente, saopćeno je iz SIPA-e.

Osumnjičeni su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.