OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za pedofila iz Goražda

Tužilaštvo traži produženje pritvora zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo

Općinski sud u Sarajevu. Arhiv

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

14.7.2020

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Tužilaštva da se Denisu K., koji se sumnjiči za krivično djelo iskorištavanje maloljetnika ili djeteta radi pornografije, produži pritvor za još dva mjeseca. 

Tužilaštvo traži produženje pritvora zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Aleksandar Remić, branioc Denisa K., kazao je za „Avaz“ da je u sudnici kazao da smatra da nema zakonskih razloga za produženje pritvora.

D. K. se sumnjiči da se koristeći znanjima i vještinama iz oblasti informacionih tehnologija, na društvenoj mreži Instagram, kreirao korisnički račun sa kojeg je od 16. aprila uspostavio "on-line" komunikaciju s dječakom od 11 godina.


Općinski sud Sarajevo. Arhiv

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtjevao sastanak s dječakom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu, pretresen je stambeni objekt koji koristi osumnjičeni. Tom prilikom su pronađeni računar, tablet i mobitel, koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.