BIJELJINA

Muškarac za kojim su raspisane tri potjernice napao policajce

Prilikom kontrole, M. D. je pokušao da pobjegne, pružio je aktivan otpor i fizički napao policijske službenike, navodi se u saopćenju

Incident prilikom kontrole. Ilustracija

Avaz.ba / Srna

15.7.2020

Muškarac za kojim su raspisane tri aktivne centralne potjernice uhapšen je nakon što je napao policajce u Bijeljini, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Povrijeđenim policajcima ukazana je medicinska pomoć u bijeljinskoj bolnici i konstatovane lakše povrede. Uhapšen je muškarac iz Lopara čiji su inicijali M. D., a provjerama je utvrđeno da su za njim raspisane tri aktivne centralne potjernice.

Policajci su jučer u 20 sati u ulici Galac u Bijeljini zaustavili i kontrolisali automobil Renault Megan kojim je upravljala osoba S. S. iz Bijeljine, a u vozilu su bili i Ž. K. i M. D. 

Prilikom kontrole, M. D. je pokušao da pobjegne, pružio je aktivan otpor i fizički napao policijske službenike, navodi se u saopćenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da, nakon dokumentovanja predmeta, bude dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.