AKCIJA MUP-A USK

Pronađena još jedna plantaža kanabisa kod Bužima

Zemlja u Varoškoj Rijeci na kojoj su nađene stabljike ima više vlasnika ali ju koristi E. M. iz Bužima koji je uhapšen

Zaplijenjene stabljike kanabisa. MUP USK

Piše: Avaz.ba

17.7.2020

Krajem mjeseca juna 2020 godine istražitelji Sektora kriminalističke policije su na području općine Bužim, tačnije u naselju Varoška Rijeka pronašli dvije plantaže sa zasadom 67 stabljika biljne vrste“Cannabis sativa L”, saopćeno je iz MUP-a USK.

Kriminalističkom istragom na terenu i na osnovu prikupljenih operativnih saznanja došlo se do saznanja o mogućem izvršiocu krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” te je uhapešn E. M. (27) iz Bužima.

Otktiven još jedan zasad. MUP USK

Naknadnim radom po ovom predmetu, kriminalistički istražitelji su došli do saznanja o postojanju još jedne plantaže tako da je uz saglasnot dežurnog tužitelja i odobrenja Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Bosanska Krupa izvršen pretres jedne zemljišne parcele u mjestu Varoška Rijeka na kojoj je pronađeno 15 stabljika zeljaste biljke koja asocira na biljnu vrstu “Cannabis sativa L” visine od 50 do 120 entimetara.

 Navedena zemljišna parcela je u vlasništvu više osoba, a kao korisnik se pojavljuje E. M. iz Bužima, za kojeg postoje osnovi sumnje da je zasadio navedene biljke i time počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.