BOSANSKA GRADIŠKA

U kući muškarca koji je izazvao talačku krizu pronađene granate i eksploziv

Policija pronašla lovačku pušku, kao i određenu količinu municije i minsko-eksplozivnih sredstava

Pronađena eksplozivna sredstva. PU Bosanska Gradiška

B. C. / Avaz.ba

17.7.2020

Policija je u mjestu Turjak, kod Bosanske Gradiške, pretresom kuće i pratećih objekata muškarca D.B , koji je napao komšiju ručnom bombom, pronašla lovačku pušku, kao i određenu količinu municije i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Ti predmeti su oduzeti i uz naredbu sudije za prethodni postupak deponovani u depozit Okružnog suda Banja Luka i Civilne zaštite Bosanska Gradiška do okončanja sudskog postupka, a pretres je izvršen prema naredbi banjalučkog Okružnog suda, saopšteno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Toj upravi je u srijedu, 15. jula, oko 18 sati prijavljeno da je u mjestu Turjak jedno lice fizički napalo komšiju i da je tom prilikom u ruci držalo ručnu bombu.  


Uspješno okončana talačka kriza. Avaz

Na lice mjesta upućeni su policajci koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedno lice iz tog mjesta prvo verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju držeći u ruci bombu, koju je u jednom trenutku bacilo u njegovom pravcu.

Bomba nije eksplodirala, a počinilac je nakon toga pobjegao sa lica mjesta, te se zaključao u porodičnu kuću zajedno sa majkom, podsjeća se u saopštenju.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) jučer su oko 12.40 sati ušli u kuću, gdje su zatekli osumnjičenog i njegovu majku.

D.B. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.