AKCIJA FENIX U SARAJEVU

Pripadnici FUP-a tražili dokumentaciju, usput oduzeli i amfetamine

U sklopu akcije “Fenix” u prethodnom periodu oduzeto je više vozila koja su bila predmet izvršenja krivičnih djela

Avaz.ba

23.7.2020

Pronađena droga i digitalna vaga. FUP

U nastavku akcije kodnog naziva „Fenix“ pripadnici Federalne uprave policije su u suradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, danas su izvršili pretrese na 18 lokacija u Sarajevu.  

Radi se o koordiniranim aktivnostima u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, prijevara, krivotvorenje isprava, utaja i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U pretresima je pronađena dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja krivičnih djela. Policajci su oduzeli i amfetamin, vaga za precizno vaganje i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom.

U sklopu akcije “Fenix” u prethodnom periodu oduzeto je više vozila koja su bila predmet izvršenja krivičnih djela.

Grupa se međusobno udružila s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i krađu vozila.

Iz FUP-a podsjećaju da su 14. jula pretresli auto-otpad na području Srednjobosanskog kantona. Tada su oduzeli više šasija vozila kojima su krivotvoreni brojevi, te dokumentacija za vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.