BLISKI ŠKALJARSKOM KLANU

Zbog ubistva Kožara i Hadžića grčka policija saslušala više osoba, ali niko nije uhapšen

Na licu mjesta pronađeno je više od 30 čahura ispaljenih iz automatske puške

Ubice pucale iz dva oružja. Agencije

Avaz.ba

25.7.2020

Grčka policija saslušala je više osoba zbog ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića, navodno bliskih škaljarskom klanu, ali za sada niko nije uhapšen.

Iz policije navode da još nemaju informacije o počiniocima ovog krivičnog djela, ali da sarađuju sa INTERPOL-om na otkrivanju počinioca. Kožar i Hodžić, ubijeni su prije dva dana na Krfu. 

U njih dvojicu ispaljeno je 29 hitaca, u tijelo i glavu, a ubice su pucale iz dva oružja, prenijeli su ranije grčki mediji. 
Na licu mjesta pronađeno je više od 30 čahura ispaljenih iz automatske puške. 

Prema pisanju tamošnjih medija, Kožar i Hadžić imali su lažne pasoše, a boravili su u vili na Krfu koju su iznajmljivali duže od dva mjeseca.

Grčka policija kod njih je pronašla slovenačke pasoše, za koje je utvrđeno da su falsifikovani. Također, policija je zaplijenila pištolj marke Glock, koji je navodno pripadao jednoj od dvije žrtve. 

Njih dvojica pronađeni su u automobilu, u dvorištu vile, gdje ih je sačekala zasjeda. U njihovom automobilu je pronađeno oružje, a najvjerovatnije su ubijeni po povratku sa plaže na šta ukazuje da to što je automobil prašnjav i na sebi ima tragove pijeska.

Drugi portali navode kako Kožar i Hadžić nisu stigli da reaguju i uzvrate vatru i da je na mjestu zločina pronađeno više od 30 čaura. Također, piše da ih je pronašla žena koja je odmah pozvala policiju.

Još nije objavljeno tačno vrijeme ubistva. Mediji ukazuju i da je ovaj slučaj povezan sa ubistvom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini koje se desilo prije pola godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.