PRONAĐENO PEDESET PAKETA

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 55 kg marihuane

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH

Avaz.ba

Spriječeno krijumčarenje 55kg marihuane

Foto: Granična policija BiH


Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 25. jula 2020. godine u tri sata ujutro, spriječili su krijumčarenje 55 kilograma i 402 grama opojne droge marihuane. 

Opojna droga otkrivena je na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog motornog vozila „Fiat Ducato“, crnogorskih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Naime, prilikom pregleda, uz korištenje specijalističke opreme koju je GPBiH donirala Vlada SR Njemačke, policijski službenici su u stranicama vozila koje su obložene drvenom oblogom, uočili nekoliko paketa oblijepljenih prozirnom folijom. 

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama službenici JGP Gradiška lišili slobode vozača, državljanina Crne Gore i pretresli spomenuto vozilo. 

Nakon izvršenog pretresa vozila i vaganjem, utvrđeno je da se radi o 50 paketa ukupne težine 55 kilograma i 402 grama marihuane. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „neovlašten promet opojnim drogama“, državljanin Crne Gore bit će predat Tužilaštvu BiH.

  • Vozilo u kojem je otkrivena droga

    Vozilo u kojem je otkrivena droga

    Foto: Granična policija BiH


- Opredijeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija. Ova akcija, ali i prethodne akcije sprečavanja krijumčarenja ljudi, opojnih droga i akciznih roba nastavak su aktivnosti GPBiH u cilju identificiranja, otkrivanja i procesuiranja krijumčara i presijecanja organiziranih kriminalnih grupa. Uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice u graničnom pojasu, policijski službenici GPBiH kontinuirano prikupljaju informacije o osobama koje se bave krijumčarenjem i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu - izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić.

Više o temi Granična policija BiH

GRANIČNA POLICIJA BIH
Na području Foče zaplijenjeno 21.750 kutija cigareta
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na