DOBOJ

Detalji istrage ubistva i samoubistva: Zločinu kumovala teška bolest i dezorjentiranost

Starac koji je ubio komšiju bio bolestan

Uviđaj. Dobojski info

Avaz.ba

26.7.2020

Ratko Simić (76), koji je iz još neutvrđenih razloga tokom vikenda ubio komšiju Milovana Grabovca (85), pa izvršio samoubistvo u dobojskom mjestu Glogovica, bio je teško bolestan i dezorijentisan u posljednje vrijeme, pišu Nezavisne.com.

- Motiv ovog ubistva još je samo nagađanje jer se muškarci nisu ni družili ni poslovali. Za Simića je utvrđeno da je imao tumor i ljekari mu nisu dali još mnogo života tako da je praktično i znao da će brzo umrijeti. U posljednje vrijeme je bio dezorijentisan. Kuda je on taj dan krenuo s pištoljem i da li je išao s namjerom da puca na Grabovca još se utvrđuje - rekao je izvor blizak policijskoj istrazi.

Naime, riječ je o komšijama iz dobojskog mjesta Božinci Donji, koji su se u subotu ujutro sukobili u Glogovici, a zatim je sedamdesetšestogodišnjak, poslije prepirke i fizičkog sukoba, na lokalnom putu pucao iz pištolja na osamdesetpetogodšnjaka.

Grabovac je ubrzo preminuo u dobojskoj bolnici, a prema našim saznanjima, Simić je, sav krvav od rvanja na putu, nakon zločina došao kući i ubio se iz puške.

- Niko ne zna šta se tačno desilo, jer se Simić koji je živio na velikom imanju i nije poznato da se družio sa Grabovcem čija je kuća malo dalje. Taj dan na putu gdje su se sukobili nikog nije bilo, a sudeći po tragovima na tijelu, vjerovatno su se naguravali - kaže izvor.

Iz Policijske uprave Doboj naveli su da je policija oko 10.30 zaprimila prijavu da je M.G. preminuo u dobojskoj bolnici od posljedica povreda koje je zadobio vatrenim oružjem.

- Nakon izlaska na teren, policija je pronašla tijelo R.S. koji je počinio samoubistvo puškom u dvorištu svoje kuće u Božincima Donjim - naveli su iz policije. 

Policija je izvršila uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.