U HOTELU BOSNA

Siniša Šakić ponovo uhapšen zbog ubistva Slaviše Ćuluma

U MUP-u RS navode da su došli do neoborivih dokaza protiv Šakića

Osumnjičeni došao motociklom. O. Matavulj

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

28.7.2020

Siniša Šakić zvani Kinez uhapšen je u Banjoj Luci zbog sumnje da je ubio Slavišu Ćuluma.

Šakića su u hotelu "Bosna" uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom MUP-a RS. U MUP-u RS navode da su došli do neoborivih dokaza protiv Šakića, te da je zatim usljedilo hapšenje.

Slaviša Ćulum ubijen 15. maja u sačekuši na makadamskom putu nedaleko od svoje kuće u Dragočaju kod Banje Luke. Izrešetan je rafalima iz automatske puške dok se vozio Golfom 6 i to samo mjesec dana od izlaska iz fočanskog zatvora u kojem je odležao kaznu za pokušaj ubistva Jovana Jošila, te pljačku banke.


Osumnjičeni Slaviša Šakić. Arhiv

Ubice su motocilkom pobjegle s mjesta zločina, pri čemu su snimljeni nadzornim kamerama, na kojima se vidi da su bili obučeni u maskirnu odeću, dok su preko glava nosili kacige. Utvrđeno je da su pobegli prema općini Bosanska Gradiška, gdje im se izgubio trag, što ide u prilog činjenici da je zločin bio dobro organizovan i unaprijed pripremljen.


U akciji učestvovali specijalci. Avaz

Policija je ranije tragala za Šakićem u okviru ove istrage, da bi se sam predao policiji na graničnom prelazu sa Hrvatskom. Tada je saslušan na okolnosti ubistva i sve je negirao, pa je ubrzo pušten na slobodu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.