SARAJEVO

Detalji nesreće u Nedžarićima: Jednom od braće blizanaca ugrožen život

Vozač Mercedesa A. Mišić u teškom stanju, a njegovog brata S. Mišića koji je pobjegao u Seatu, policija danas pronašla

Policija obavila uviđaj. Facebook

Piše: B. C. / Avaz.ba

3.8.2020

Jedan od braće blizanaca zadobio je povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Nedžarići.

Prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo nesreća se desila jučer u 22:40 sati, na kolovozu ulice Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do sudara Mercedesa, oznaka K70-M-844, kojim je upravljao vozač A. M. (28) nastanjen u Sarajevu i vozila Seat Leon, oznaka T08-K-803, kojim je upravljao S. M. (28), iz Sarajeva.

Nezvanično sazanajemo da je riječ o braći blizancima A. i S. Mišić.

Nakon sudara braće, Mercedes je udario Audi A4, O10-K-210, kojim je upravljao N. I. (49) iz Sarajeva, a potom skrenuo u desnu stranu van kolovoza i udario u stablo.

Nakon nesreće, S. Mišić koji je vozio Seat Leon pobjegao je sa mjesta nesreće, ali je danas u 3:15 sati pronađen na području općine Centar Sarajevo.


Povrijeđeni zadržan na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Avaz

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je njegov brat A. Mišić koji je vozio Mercedes. Ljekari Hitne pomoći su ga zbrinuli na licu mjesta nakon čega je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Pripadnicici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.