AKCIJA TRAG

Trojica dilera iz Trebinja predati Tužilaštvu BiH

Nikola Šaraba, Dragan Bokić i Saša Vukanović predati su u nadležnost Tužilaštva BiH, dok su Mihajlo Nožica i Filip Vučinić pušteni kući, a Milan Spajić se nalazi u bolnici Trebinje

P. M. /Avaz.ba

Privođenje osumnjičenih

Foto: P. Mucović


Nikola Šaraba, Dragan Bokić i Saša Vukanović uhapšeni u akciji "TRAG" predati su u nadležnost Tužilaštva BiH, dok su Mihajlo Nožica i Filip Vučinić pušteni kući, a Milan Spajić se nalazi u bolnici Trebinje.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Trebinje su danas, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju, u Tužilaštvo BiH sproveli lica inicijala N.Š., D.B. i S.V. koja su lišena slobode u okviru operativneakcije „Trag“, a lica inicijala M.N. i F.V. nakon kriminalističke obrade otpuštani iz prostorija Policijske uprave Trebinje, dok se lice inicijala M.S. nalazi u JZU „Opšta Bolnica“ zbog zdrastvenih tegoba koje je osjećao i ranije.  

  • Trojica predata Tužilaštvu BiH, jedan u bolnici

    Trojica predata Tužilaštvu BiH, jedan u bolnici

    Foto: P. Mucović


- Navedena lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika ( Republika Hrvatska) izvršili krivično djelo „Organizovanog kriminala“ vezano za krivično djelo „Neovlašteni promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona BiH", istakla je Cvijetić.

Ona je dodala da je Tužilaštvu BiH jdostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije „Trag“ izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga.

- Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča, juče, 03. avgusta 2020. godine, nije bilo lica lišenih slobode, dok je kod lica inicijala N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH kojom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima „Organizovanog kriminala“ i „Neovlašteni promet opojnih droga“ i zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela", pojasnili je Cvijetić.

Više o temi Trebinje

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na