SARAJEVO

Hoće li biti istrage o smrti Adnana Hadžagića: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije

Adnan Hadžagić smrtno stradao u policijskoj potjeri krajem jula na Vratniku

Mjesto na kojem se desila potjera. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

4.8.2020

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu čeka nalaz obdukcije tijela Adnana Hadžagića koji je smrtno stradao tokom policijske potjere na Vratniku krajem jula ove godine, potvrdio je za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

- Dežurni tužilac je po događaju izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tada su poduzete određene mjere i radnje, a između ostalog naređeno je da se obavi obdukcija preminulog. Obdukcija je izvršena, ali nalaz do danas nismo zaprimili, kazao je Hamzić.

On je pojasnio da da se u skladu stim Tužilaštvo ne može izjasniti o otvaranju istrage.

Praktično, tek po dobijanju nalaza sa obdukcije Tužilaštvo će utvrditi ima li osnova za pokretanje istrage.

Podsjećamo, brat Adnana Hadžagića, Demir Hadžagić, u ranijoj izjavi za “Avaz” izrazio je sumnju da je tokom akcije njegov brat ubijen tvrdeći da je teško pretučen i da ima rupicu na vratu.


Demir Hadžagić. Avaz

Prema policijskom izvještaju Adnan Hadžagić je tokom bijega skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede te je tokom ukazivanja ljekarske pomoći preminuo.

Hadžagić se nalazio u vozilu koje je policijska patrola u Starom gradu pokušala zaustaviti, ali je vozač odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo. U vozili su bili još Enver Kozić i Haris Zuko.

Kozića je uhvatio policajac kojem je slomio zglob i šaku lijeve ruke. I pored toga pvrijeđeni policajac je uspio da ga savlada.

Enveru Koziću je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U bjekstvu je i dalje Haris Zuko za kojim je odranije raspisana potjernica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.