SARAJEVO

Hoće li biti istrage o smrti Adnana Hadžagića: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije

Adnan Hadžagić smrtno stradao u policijskoj potjeri krajem jula na Vratniku

B. C. / Avaz.ba

Mjesto na kojem se desila potjera

Foto: Avaz


Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu čeka nalaz obdukcije tijela Adnana Hadžagića koji je smrtno stradao tokom policijske potjere na Vratniku krajem jula ove godine, potvrdio je za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

- Dežurni tužilac je po događaju izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tada su poduzete određene mjere i radnje, a između ostalog naređeno je da se obavi obdukcija preminulog. Obdukcija je izvršena, ali nalaz do danas nismo zaprimili, kazao je Hamzić.

On je pojasnio da da se u skladu stim Tužilaštvo ne može izjasniti o otvaranju istrage.

Praktično, tek po dobijanju nalaza sa obdukcije Tužilaštvo će utvrditi ima li osnova za pokretanje istrage.

Podsjećamo, brat Adnana Hadžagića, Demir Hadžagić, u ranijoj izjavi za “Avaz” izrazio je sumnju da je tokom akcije njegov brat ubijen tvrdeći da je teško pretučen i da ima rupicu na vratu.

  • Demir Hadžagić

    Demir Hadžagić

    Foto: Avaz


Prema policijskom izvještaju Adnan Hadžagić je tokom bijega skočio sa podzida određene visine, zadobivši tom prilikom tjelesne povrede te je tokom ukazivanja ljekarske pomoći preminuo.

Hadžagić se nalazio u vozilu koje je policijska patrola u Starom gradu pokušala zaustaviti, ali je vozač odbio da se zaustavi i dao se u bjekstvo. U vozili su bili još Enver Kozić i Haris Zuko.

Kozića je uhvatio policajac kojem je slomio zglob i šaku lijeve ruke. I pored toga pvrijeđeni policajac je uspio da ga savlada.

Enveru Koziću je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U bjekstvu je i dalje Haris Zuko za kojim je odranije raspisana potjernica.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na