TUŽILAŠTVO BiH

Optužnica za jednu od najvećih zapljena skanka

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU

Avaz.ba
05.08.2020 12:29

Krijumčarili 761 kilogram skanka

Foto: Agencije

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Optužena su  F. G. , D. S. , A. V. i M. B., saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su optuženi da su, kao organizovana kriminalna grupa, od 2018. do 30. januara 2019. godine organizovali i realizovali više kamionskih transporta "skanka", čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH dostiže najmanje 1.000 eura po kilogramu.

Optuženi su u više navrata, predhodno nabavljenu drogu u velikim količinama prepakivali i sakrivali u tovarne prostore teretnog vozila, te tako sakrivenu krijumčarili iz BiH i dalje prema zemljama EU.

  • Drogu sakrivali na određenim lokacijama
    Drogu sakrivali na određenim lokacijama Foto: Agencije

Krijumčarenu drogu su sakrivali na različitim lokacijama u BiH, nakon čega su dogovarali njenu dalju prodaju, isporuku i preuzimanje.

Krijumčarena droga je u dva navrata u ukupnoj količini od oko 761 kilograma otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca, što predstavlja jednu od najvećih zaplijena opojnih droga u BiH u proteklom periodu, ističe se u saopštenju.

Optužnica je, uz dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Komentari

NA VRH