DETALJI TEŠKE NESREĆE

Na Makljenu poginuo 25-godišnji Sabid Majdankić koji je došao iz Frankfurta

Od tegljača se odvojila prikolica i udarila u Majdankićev Mercedes koji je nailazio iz suprotnog smjera

Majdankićev Mercedes na mjestu nesreće. Facebook

Piše: M. Smajkić/ Avaz.ba

5.8.2020

Sabid Majdankić (25) iz Frankfurta smrtno je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 18:30 sati na prevoju Makljen na cesti Prozor-Gornji Vakuf.

Nesretni mladić se nalazio za volanom Mercedesa i kretao se iz pravca Prozora, kada se pod još neutvrđenim okolnostima s tegljača Volvo koji je nailazio iz suprotnog smjera otkačila prikolica, prešavši u tom trenutku na drugu stranu ceste i udarivši u Majdankićev automobil .

Usljed silovitog udara, prikolica je izgurala Mercedes s ceste. Majdankić je kolima Doma zdravlja Rama odmah nakon nesreće prevezen do Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, ali je na putu do mostarske bolnice podlegao usljed teških povreda.

Iako su ljekari u SKB Mostar pokušali reanimaciju, nažalost, u tome nisu uspjeli. Vozač Dragan Kalajdžić (62) iz Bosanske Gradiške je nakon uviđaja koji su obavili pripadnici Policijske uprave Konjic pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca lišen slobode i tokom jučerašnjeg dana od njega je uzeta izjava.


Prikolica priklještila Mercedes. Teretnjaci

Kako nam je kazao dežurni kantonalni tužilac, provedeno je mašinsko vještačenje vozila tegljača, nakon čega bi trebalo biti poznato kako je došlo do odvajanja prikolice između vučnog i priključnog dijela.

Također, danas (četvrtak) će biti urađena obdukcija tijela stradalog mladića, a naređene su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ove nesreće u kojoj, saznajemo, nije bilo očevidaca.

Tragično stradali Majdankić je, najvjerovatnije, porijeklom iz Sanskog Mosta, a tokom jučerašnjeg dana se očekivao dolazak njegovog oca iz Njemačke.

Zbog ove nesreće saobraćaj je na tom dijelu puta bio poptuno obustavljen sve do 21.55 sati. Također, zbog teretnog vozila koje je ostalo na cesti i jučer se saobraćalo usporeno, odnosno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.