OTKRIVAMO

Nadriljekar i iscjelitelj Alen Azarić privođen po potjernici iz Srbije

Sud BiH odbio zahtjev Interpola Beograd jer je Azarić koji je u Srbiji osuđen zbog prevare, državljanin BiH

B. Cerić/Avaz.ba

Alen Azarić: Gljivama liječi rak

Foto: Agencije


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 4. avgusta su u Mostaru , kako “Avaz” saznaje, priveli samoprozvanog ljekara i iscjelitelja Alena Azarića po međunarodnoj Interpolovoj potjernici. 

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Beograd sa ciljem hapšenja i izručenja u Republiku Srbiju radi izvršenja kazne zatvora zbog počinjenja produženog krivičnog djela prevare. 

Kako nam je saopćeno iz Odjela za javnost Suda BiH u predmetu Konstantin Vasojević (ranije Alen Azarić), odbijen je zahtjev za ekstradiciju jer je Azarić državljanin BiH. U skladu s ovim rješenjem on je pušten na slobodu.

Alen Azarić, dobro poznat u Srbiji po svojim nekonvencionalnim metodama liječenja , rođen je 1974. godine u Mostaru, ali je svoj “biznis” razvio posljednih godina u Beogradu. Mnogi ga se također sjećaju kao jednog od učesnika srbijanskog rijalitija “Parovi” 2017. godine, a odakle je izbačen.

  • Azarić učestvovao u rijalitiju "Parovi"

    Azarić učestvovao u rijalitiju "Parovi"

    Foto: Agencije


Srbijanska štampa je prije dvije godine pisala da je protiv Azarića podnesena krivična prijava za nadriljekarstvo. Krivičnu prijavu protiv Azarića, ali i njegovog oca podnijelala je Vojna policija zbog toga što je, kako se navodi, liječio ljude u Vojno samačkom hotelu "Galeb", dok je stariji Azarić navodno prodavao izvjesne medikamente.

Azarić, koji neizliječive bolesti dijagnosticira vizijama, a otklanja ih gljivama, u svom prvom televizijskom gostovanju tvrdio je da ima lijek protiv raka, navodeći da je on doktor prirodne medicine, da je u Zagrebu završio fitoterapiju, kao i da završava kinesku tradicionalnu medicinu.

 Doktor prirodne medicine Alen Azarić, kako se predstavljao i medijima u BiH, ove godine je tvrdio da otkriva lijek protiv koronavirusa.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na