ILIDŽANSKO NASELJE PEJTON

Sijevale pesnice i kamenice, oštećena dva vozila, uhapšeni muškarac i djevojka

Muškarac napao više osoba te udario u vozilo djevojke, nakon čega je ona oštetila njegov automobil

Privedeni muškarac i djevojka. Ilustracija

Piše: B. C. / Avaz.ba

6.8.2020

Redakciji „Dnevnog avaza“ javili su se građani sarajevskog naselja Pejton, općina Ilidža, koji su noćas svjedočili napadu i svađi jednog muškarca sa grupom drugih osoba ispred ugostiteljskog objekta.   

- Pola sata poslije ponoći probudila nas je vika i galamu ispred kafane ovdje kod nas u ulici Bosanskih gazija. Njih 20 krenulo je na jednog muškarca na raskrsnici. Gađali su ga kamenicama. Trčali su za njim okolo zgrada, a onda su ga uhvatili u tukli, ispričala nam je jedna od stanarki.

Prema njenim riječima na lice mjesta došla je i policija i Hitna pomoć, te je, kako kaže, vidjela da su ljekari odveli muškarca.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nam na naš upit šta se iza pomoći dešavalo u Pejtonu, saopćili da su dvije osobe, muškarac i djevojka uhapšeni zbog krivičnog djela oštećenja tuđe stvari.


Intervenirala policija na Ilidži. Avaz

- Dvije osobe, muškarac i žena, lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenja tuđe stvari iz člana 293. KZFBiH. O svemu je upoznat dežurni tužilac i obavljen je uviđaj. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kazao nam je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Prema informacijama iz policije događaj se desio ispred ugostiteljskog objekta u Željezničkoj ulici koja se spaja sa ulicom Bosanskih gazija.

Navodno je muškarac napao više osoba, te na parkingu oštetio djevojkin automobil. On je tada uzvratila i oštetila njegov automobil.

Muškarac ju je pesnicom udario po licu nanijevši joj lakše povrede. Svemu je kako nezvanično saznajemo, kumovao alkohol.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.