NOVI SAD

Maloljetna Novosađanka pokušala da ubije dvije djevojke zbog novca

Ima prija i za nasilje u porodici

Maloljetna Novosađanka pokušala ubiti dvije djevojke. ARHIV

Avaz.ba

8.8.2020

Djevojci N. V. (17) koja je uhapšena zbog sumnje da je napala dvije maloljetnice preksinoć u Novom Sadu nakon saslušanja određen je pritvor, a tereti se za pokušaj teškog ubistva, piše Blic.



Prijava za nasilje

Osumnjičena je, prema nezvaničnim informacijama, imala prijavu za nasilje u porodici dok je njena vršnjakinja koja je hospitalizirana nakon incidenta, također poznata policiji.

Sumnja se da je, preksinoć, u svom stanu u Ulici Jovana Subotića, čekićem udarila dvije maloljetnice, a zatim, na ulici, jednu od njih, svoju vršnjakinju, nožem ubola u gornji dio leđa, dok je a petnaestogodišnjakinju rasjekla po ramenu, sapćeno je iz PU Novi Sad.



Ubijen i dečko

Iako policija nije saopćila motiv sukoba tinejdžerki, nezvanično se pominje da je N. V. iz kuće jedne od djevojaka ukrala oko 160 KM, pa su maloljetnice došle kod nje da bi vratila pare.

Obje su zadobile lake tjelesne povrede.

- Primljena je jedna djvojčica 2002. godište i dobrog je stanja. Na kliničkoj opservaciji je - rekla je v. d. direktica Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine Jelena Antić.

Osumnjičena, prema nezvaničnim informacijama, ima hematom na glavi. Njena vršakinja koja je hospitalizirana, prema saznanjima, odranije je poznata policiji. Navodno je prije dvije godine, poslijee svađe sa mladićem sa kojim je bila u emotivnoj vezi, skočila sa drugog sprata. Nakon toga, njen dečko je ubijen u dogovorenoj tuči.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.